Ingredienser:
Nøtter
150 g nøtter, gjerne en blanding av hasselnøtter, pistasjnøtter og flere
200 g sukker
solsikkeolje, eller annen nøytral olje til
pensling
Semifreddo
1 stk vaniljestang
4 stk eggeplomme
4 ss sukker
4 stk eggehviter
0,5 ts salt
3 dl kremfløte (Jeg brukte lactosefri kremfløte)
Fremgangsmåte:
Nøtter
På et fat eller ildfast form, smør på solsikkeolje (for at ikke nøttene skal sette seg fast).
Ha nøttene i en tørr stekepanne på middels varme. Dytt litt rundt på dem underveis. Når de er ristet ferdig, ha i sukkeret. La det smelte mens du forsiktig rører rundt. Når det er en lys og jevn karamellfarge har du alt sammen over på det oljede fatet. La det ligge til det stivner.
Når det er stivt, knekk det opp i biter. Kjør karamellnøttene i en kjøkkenmaskin. Pass på at det ikke blir helt pulverisert. Eller hvis du har en mortell kan du bruke den.
Semifreddo
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med eggeplommene. Pisk dette med fire spiseskjeer sukker til det blir hvitt. Ha i kald kremfløte og pisk til det blir tykt.
Lurer på om det kan være likeså greit å vispe kremen for seg selv først?
Ha eggehvitene i en annen, helt ren bolle. Pisk dem stive med litt salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggeplommeblandingen. Bland inn nøttene, men spar litt til pynt.
Du kan ha alt i en bolle og sette i fryseren. Men, det er enklere å det over i serveringsglass eller boller som du setter i fryseren i ca 30 minutter før servering. Eller du kan fryse den helt og ta den opp litt før du skal servere den slik at den blir halv frossen når den skal serveres.
Nydelig godt var det iallefall:)
Bilde kommer etterhvert.
Semifreddo
1 stk vaniljestang
4 stk eggeplomme
4 ss sukker
4 stk eggehviter
0,5 ts salt
3 dl kremfløte (Jeg brukte lactosefri kremfløte)
Fremgangsmåte:
Nøtter
På et fat eller ildfast form, smør på solsikkeolje (for at ikke nøttene skal sette seg fast).
Ha nøttene i en tørr stekepanne på middels varme. Dytt litt rundt på dem underveis. Når de er ristet ferdig, ha i sukkeret. La det smelte mens du forsiktig rører rundt. Når det er en lys og jevn karamellfarge har du alt sammen over på det oljede fatet. La det ligge til det stivner.
Når det er stivt, knekk det opp i biter. Kjør karamellnøttene i en kjøkkenmaskin. Pass på at det ikke blir helt pulverisert. Eller hvis du har en mortell kan du bruke den.
Semifreddo
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med eggeplommene. Pisk dette med fire spiseskjeer sukker til det blir hvitt. Ha i kald kremfløte og pisk til det blir tykt.
Lurer på om det kan være likeså greit å vispe kremen for seg selv først?
Ha eggehvitene i en annen, helt ren bolle. Pisk dem stive med litt salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggeplommeblandingen. Bland inn nøttene, men spar litt til pynt.
Du kan ha alt i en bolle og sette i fryseren. Men, det er enklere å det over i serveringsglass eller boller som du setter i fryseren i ca 30 minutter før servering. Eller du kan fryse den helt og ta den opp litt før du skal servere den slik at den blir halv frossen når den skal serveres.
Nydelig godt var det iallefall:)
Bilde kommer etterhvert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)