Så i stedet for å bruke 210g havre, tok jeg 105 g av dette og resten havre. Må lære meg å prøve oppskriftene først for så å prøve noe nytt.... Vel oppskriften har hun hentet fra sæthre men linker likevel over til hennes side. http://www.utenalt.com/2012/02/havrekjeks.html
Det du trenger er:
Havrekjeks (30-40 små kjeks)
210 g glutenfritt mel (f. eks. semper
finmix)
210 g glutenfri havregryn
90 g sukker
55 g brunt sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
145 g soft spesial
1/2 dl vann
Jeg kjørte alt i maskina for så å kna. Det ble ganske så tørt, men vi får se hva resultetet blir.
Så pakkes de inn i plast og får hvile i minst 30 min. De skal være rundt 4-5 i diameter og ca 1 cm tykke. Ryr endel fra hverandre når man skjærer de, men det er bare å bruke fingrene. De bevarer formen under stekingen.
Forvarm ovnen til 200oc, sett inn steikebrettet og senk
temperaturen til 175 oc. Steikes midt i ovnen i ca. 15 min. Avkjøl på
rist.
Bildet kommer så snart jeg har fått stekt de:) Mmm kjempe gode, spørs om vi må lage nytt til vi får besøk i morgen for disse gikk ned på høykant:)
Takk Tove for oppskrift.
Du må prøve "bare bær"-varianten også, den med tranebær, rosiner og sirup :-)
SvarSlett