Matpakker for store og små. Jeg bruker fortiden et brød som er veldig godt som min kjære mor har bakt til meg. Det er uten gjær og laget med natron i stede. (Har tenkt å få oppskriften etterhvert) Men jeg kommer ikke unna å bake da min kjære sønn må ha mat han å. Brødet jeg baker til vanlig er godt det, men leter etter noe å veksle mellom. Så i dag prøver vi oss på et mûslibrød basert på en oppskrift fra Finax sitt mûslibrød. (finax.se)
Müslibröd
- 8 dl vann
- 50 g gjær
- 4 ss matolje
- 1 tsk salt
- ca 14 dl (840 g) halvt og halvt med fiber mix og mix semper
- 6 dl Kick natural av semper (ca 100 g)
- 2ss pofiber
- 3ss psyllium/fiberhusk
- 0,5 dl lys sirup. (Den helt blanke/hvite du får tak i sverige. Dan sukker)
Garnering:
Mûsli glutenfri (her har jeg brukt kick av semper)
sånn gjør du:
- Bland vann med gjær, ha så i psyllium/fiberhusk og la svelle i ca 5 - 10 min.
- Ha olje, mel og salt i bakebollen, tilsett vannblandingen. Ha i de restrerende ingrediensene uten mûslien. La maskina blandet det godt sammen i ca. 5 min.
- Bland tilslutt i mûslien forsiktig inn i blandingen.
- Ha deigen i en smurt brødform som rommer 1 1/2 liter.
- Heves i ca 30 minutter, under et håndklede. Sett ovnen på 200º.
- Pensle brødet med vann og strø på litt müsli.
- Stek brødene i nedre del av ovnen i ca 30 minutter.
- Avkjøles uten håndduk på rist.
Står nå i ovnen, klart om ca. en halvtime. Ha en fin søndagskveld:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)