søndag 1. juli 2012

Blåbær og rabarbra smuldrepai

Blåbær og rabarbra smuldrepai.


-Nydelig god pai med smak av sommer






















Ingredienser:
2 kopper rabarbra, vasket og skjært i skiver (kan godt bruke mere, men det begynte å bli lite med rabarbra)
2 kopper hele blåbær, vasket og drenert, eventuelt fryst
1 kopp sukker
3 ss mel
1 ss vanilje ekstrakt, valgfritt 










(Min kopp tok ikke mere enn 1,5 dl! men brukte samme koppen hele veien så da spiller det ikke såå stor rolle)

Strøkavring ingredienser: 
1/2 kopp (1 pinne) myknet smør
1/2 kopp (pakket) brunt sukker
1/2 kopp mel(her hadde det sneket seg inn en feil, semper ble brukt, hvetemel er selfølgelig IKKE glutenfritt!!)
1 ss malt kanel
1 kopp med store havregryn. (Glutenfrie)
1/2 kopp med brødrasp

1. Bland rabarbra og blåbær med mel, vaniljesukker og sukker.
2. Bland i en annen bolle smør, brunt sukker, mel og kanel. Ha inn havren tilslutt. JEg tilsatte i tillegg litt brødrasp. (Glutenfritt selvsagt)
3. Ha bær mixen i en lett smurt form ca 20x 30. Ha over toppingen.
4. Sett i ovnen på 185 grader for ca 35-40 min. (Pass på at rabarbraen er blitt myk)
5. Serveres varm med iskrem eller kald.


Det som ble igjen av paien.
Denne oppskriften ble mye bedre enn blåbærpai oppskriften som jeg ikke ble helt fornøyd med sist. Denne ANBEFALES:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)