onsdag 11. juli 2012

Nydelig fiskesuppe

Fiskesuppe



Fiskesuppen her fant jeg en gang for lenge siden, og har blitt brukt flittig. Men hvor den egentlig kommer fra er jeg usikker på. Den er enkel å lage og smaker kjempe godt. Sist jeg lagde den ble det nok til 8. (4 barn, og 4 voksne) Tre av de voksne forsynte seg to ganger. Så da har du sånn ca hvor mange den gir mat til.





Du trenger:
1 fedd hvitløk
1-2 cm ingefær
1ss olivenolje
2 poteter
1 gulrot
2 ss mel (her skal det selfølgelig være glutenfritt!! Rettet opp nå)
1 boks kokosmelk (400ml)
3 ts fiskesaus
1-2 terninger fiskebuljong
ca 1 1/2 l vann
200g torsk
200g laks (eller 400g bare laks)
2 vårløk


Riv hvitløken og ingefær på den fine siden av rivjernet. Ha det over i enkasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på svak varme i noen minutter.
Skrell potet og gulrot og del i små terninger.

Ha melet i kasserollen og rør det inn før du sper på med kokosmelk. Kok opp før du rører ut klumper med en visp.
Tilsett potet og gulrot bitene, fiskesaus, buljong og vann og kok opp igjen.
La det små koke noen minutter. Smak til for å se om det er passe salt. Trenger du mer smak tilsetter du mere fiskesaus.
Gjør klart resten.

Del fisken i litt store terninger. Vask og skjær vårløken i ringer.

Når poteten er nesten ferdig har du i resten av ingrediensene.

La suppa komme til kokepunktet og sett lokk og la den trekke i 5 min. Viktig at den ikke koker da fisken blir best når den bare trekker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)