Jordbærsyltetøy uten klumper
Du trenger:
2 kg ferdig rensket bær
3 plater gelatin
Halv pose frysepulver
300g sukker
1 stang med vanilje
2 ss sitron
Ha jordbærene i en kasserolle og varm opp til koke punktet, la bærene få slumre i ca 10 min.
Ha så i sukkeret med pulveret. Skrap frøene ut fra vaniljestangen og ha i etter sukkeret har løst seg opp. Legg tre plater gelatin ca 5 min i kaldt vann. Klem så av vannet og ha i kasserollen. Ta da i sitronsaften.
Kjør stavmikseren til jorbærene får ønsket konsistens.
Bruker du glass må disse rengjøres og kokes før du har over jordbærene. Gi bort, nyt og frys ned eller sett mørkt.
Dagens produksjon.
Ønsker du søtere syltetøy tilsetter du mere sukker:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)