Baking uten egg.

Her har dere en oversikt som jeg er veldig glad i, den er ikke min, men jeg syns at den forklarer enkelt hva du kan erstatte egg med. Denne oversikten finner du her.

 

Matlaging uten egg

 Å bake uten egg

Egg har egenskaper som er viktige for gode bakverk. Det har god bindeevne og bidrar til heving. En eggerstatning kan kjøpes i helsekost, men mange ganger kan økt mengde bakepulver være en god erstatning. Dersom du skal prøve deg fram med baking uten egg, kan det være nyttig å kjenne til en tommelfingerregel.
  • Når du heller røren i formen skal den flyte sakte utover. Røren skal ikke være så tynn at den renner , eller så tykk at den må skyves utover i formen. Tilsett væske eller mel etter behov.
 
  • Spray med vann eller formfett på bakverk. Det erstatter pensling med egg
 
  • Bruk frukt eller grønnsaker i kakebakst for å få en saftig og smakfull deig.
 
  • Del kakebunnen i to og dynk med litt søtet væske, evnt fyll, for å få et saftigere resultat
MaizennaGod bideevne, kan erstatte egg i pannekaker, vafler eller lignende 
    
Maismel                              
Gir fin farge i f.eks pannekakerøra eller gratengen
 
Potetmel                             
God bindeevne, kan erstatte egg i pannekaker, vafler og lignende
 
Eggerstatningspulver       
1 ts erstatter 1 egg. Piskes ut i litt vann før bruk. Inneholde mais og potet-kan kjøpes i helsekostforretninger
 
Bakepulver                          
1 ss erstatter 1 egg
 
Soyamel                               
1 ss erstatter 1 egg
 
Agar Agar                             
Vegetabilsk stivelsesmiddel
 
Hornsalt/hjortetakksalt       
Hevingsmiddel som gir sprøtt bakverk
 
Natron                                  
Hevingsmiddel, krever syrnede produkter som hvitvinseddik, yoghurt / kultur- og kefirmelk. 
 
Formfett                                  
Sprayes på bakverk i stedet for pensling med egg
 
Farris
Kan brukes i vafler og pannekaker. Kullsyren gjør produktet luftigere. Kan også tilsettes farseprodukter som karbonader og kjøttpudding 
                                  
Eggfri majones                      
Bland med rømme / melkefri rømme og du får en god dressing


Lage "kulturmelk"
Bland om lag 1ss eplesider edikk med 5 dl soyamelk el. lignende og la stå i ca. 5 min fungerer veldig godt som erstatning.

3 kommentarer:

  1. Hei!

    Min datter har akkurat fått melk, hvete og eggehvite allergi, og jeg er superglad for å funnet deg! Takk for at du deler!

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper dere finner noen gode oppskrifter. Lover deg at det blir lettere etterhvert. Skriv gjerne en Mail til monakristinkolberg@ hotmail.com hvis du lurer på noe. Lykke til

      Slett
  2. Blir så glad hver gang jeg finner slike blogger som dette. Stå på!

    SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)