mandag 20. august 2012

Glutenfrie vårruller




Spises med salat og østens svar på ketsjup:)


Glutenfrie vårruller

    Vårruller er kjempe godt, men krever litt tid. Noen ganger er det enklere å kjøpe selv, men ingenting slår hjemmelaget. Du kan fyllle de med mye forskjellig. Dette er bare et tips. Jeg har prøvd å ta bilder steg for steg, sånn at det er lettere å se hvordan det kan gjøres:) Du finner de nederst på siden. Lykke til.
    Du trenger:

1 pakke risplater

100 g glassnudler

2fedd finhakket hvitløk

1 løk
1 frisk chili (spørs hvor sterk du liker den)
250 g kjøttdeig av kylling
100 g spisskål/hodekål/grønn kål (fin strimlet)
100 g gulrot (fin revet)
1/2 ss fiskesaus3/4 ss soyasaus (glutenfri)

salt-unødvendig pga fish saus
3 ss hakket koriander
1 egg (Eller se tips lengre ned på siden)


vegetabilsk olje til frityrsteking
4-5 ss søt chilisaus for vårrull

Slik gjør du:

Glassnudlene legges i kokende vann, avrennes og skylles i kaldt vann. Jeg klippte de i 3 cm lengder.

Finhakket løk, hvitløk, og chili freses i pannen. Tilsett så kjøttdeigen og stek sammen.

Finstrimlet grønnkål og revne gulrøtter has i. Alt blandes godt. Smak til med fiskesaus, soyasaus. Bland inn glassnudlene. La det avkjøle.

(Pisk egget lett, det skal brukes som lim på rispapiret. (Eller se tips))

Legg en skjefull med fyll i nedre del av risarket og brett sidene  over.




Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover. Lim endene og brett den ned.

Varm olje i en frityrgryte eller wok. Når oljen er varm, ca. 170 °C, legges forsiktig vårruller nedi, viktig at de ikke rører hverandre for da kan de sitte fast. Stek til de er gyllenbrune, det tar omtrent 2 minutter.

Friteres i olje i pannen eller i frityrgryte.

Jeg hadde de i en sil med papir for at de skulle få renne av litt olje. Og så over på et papir. Vent litt med å servere så de ikke er alt for varme.

Vårrullene legges på fat og serveres, gjerne med salat og sweet chili saus.

Her har du en video om hvordan du lager vårruller. Oppskriften min er delvis tatt utgangspunkt i denne oppskriften.

Tips:

*I stede for egg kan du bruke dette til lim for vårrullene.
Lim : Kok 1 ss mel og 3ss vann

*I stede for frityr kan vårrullene stekes sprø på 210 °C i 20-30 mnutter eller til de er gylne og sprø.

Trykk vidre hvis du vil ha bilder steg for steg.


Steg for steg bilder:






Bløtlegg arkene i vann, ikke for varmt!! Helst rundt 37 grader eller kaldere.




Legg arkene i mellom et handklede, og legg klede over før du legger en ny på. Ta 3 i gangen og snu slik at du får arket du lagde først.

Legg på fyllet, ca 1-2 ss nederst på arket.






Legg over, og trekk litt tilbake for å forhindre luftbobler.


Her smører jeg på "lim" som vanligvis er egg. Jeg hadde en blanding av kokt vann og maizenna



Brett inn sidene mot midten.

Når begge sidene er tatt inn mot midten ruller du opp.


Ferdig rullet og klar til steking. Kan også spises slik eller fryses til senere:)
 
Det ble 22 stykker







 
Leste tips i etterkant:
Lurt å la de renne av på de brune matpapir posene, holder på sprøheten.
Bland i 1-2 ss edikk i olje, blir fortere sprø.


 

3 kommentarer:

  1. Hvor for man kjøpt risarka ? og er de laget av kun ris ?
    Flott blogg du har.. mange nyttige oppskrifter :) Hvordan er de å fryse ? bør de fryses før eller etter at de er ferdig stekt/fritert ?


    Mvh Kine E K

    SvarSlett
    Svar
    1. Mine ble kjøpt på asia butikken.Takk for skryt:)) Sånt liker vi. Fryses helst før stekingg;))Kun ris, muligens litt vann:))

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)