I tillegg syns jeg deigene til Torill i snudd på hodet bloggen er helt perfekte å jobbe med, så her var det å hente litt her og der for å se om jeg fikk noe helt nytt.
Bruker som vanlig fiberhusk som er kjekt å ha i glutenfri bakst. Ellers leste jeg et tips en gang at bakepulver kan være kjekt å bruke i glutenfri bakst. Så da er det bare å krysse fingrene og sette i gang.
Så da ble disse hamburgerbrødene til:) La noen i fryseren, siden de som tålte gluten måtte nøye seg med kjøpte denne gangen.
Fristet dette?? Anbefales:)
Fremgangsmåte med bilder får du under her.
Dette brukte jeg:(tips fra "utenalt" bloggen. Så ser du til senere hva du har brukt:)
La gjær og fiberhusk sette seg i 10 min med melk og vann.
Ha sukker, salt og bakepulver i bakemaskina og kjør dette sammen med fiberhuskblandingen
Ha så i melet og la maskinen gå i 5 - 10 min.
Ha så i smøret og la maskina gå i 5 - 10 min. ekstra.
La deigen få sette seg i ca ti min. (+ -) Dekkes m plast.
Form til 8-10 hamburger brød med hanskekledde fingre. Og la de heve i 30 - 60 min.Trengte ikke hansker deigen var kjempe god å jobbe med. Sprayet litt vann før hevingen.
Pensle ved lunket vann og strø med sesamfrø.
Stek brødene ca.10 -12 min ved 225 grader. Dette avhenger litt hvor tykke brødene er og stekeovnen din så det kan være lurt å holde et ekstra øye med dem på slutten.
Fyll med ønsket fyll.
Dagens fyll: Hamburgerkjøtt, bacon, salat, tomat, sylteagurk, rødløk, barbeque saus:) Mmmm..
Denne oppskriften er besert på en oppskrift fra Trines matblogg og snudd på hodet bloggen. Jeg har tatt noen tips her og noen tips der:)
Her er min minste kjøkkenhjelper:)
Tørr du prøve?? Gi meg gjerne en tilbake melding:))
De så kjempeflotte ut, så de må nok prøves en dag :-)
SvarSlettVar kjempe gode:) Spent på om de er like gode etter å ha vært fryst.
SvarSlettdet var de;)
Slett