Endelig grilling men nakkekoteletter med kjøpt barbeque saus er liksom ikke så spennende å fortelle om, litt bankers. Men her kommer oppskrift på tilbehør. Er så mye spennende å lage av poteter, og her kommer en god gammel oppskrift hentet fra glemselen.
Hasselback poteter uten ost.
For 4 stykker
Ingredienser:
ca. 10 - 12 poteter
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 - 2 ts timian gjerne frisk.
2 ss smeltet smør /margarin
2 ss strøkavring eller brødrasp (pan grati fra schär var vist med egg så da ble det strøbrød av majsmel fra Olda)
Fremgangsmåte:
Du kan skrelle potetene, men ny potetene valgte jeg å beholde skallet på. Skjær av dem et stykke i bunn så de står støtt. Skjær de i tynne skiver, men ikke igjennom!!
Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem i smør og strø over med valgfritt krydder og tørket kavring/brødrasp. Tåler du ost kan du ha på en 1/2 dl av det også.
Stek dem på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, men potetene skal få en gyllen overflate.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)