Panne Cotta
Du trenger:
2,5 dl fløte (alpro soya matfløte)
1 dl sukker
1 vaniljestang
1,5 gelatin plate.
Slik gjør du:
1. Legg gelatin platene i kaldt vann i 5 min. Ta opp og skyll.
2. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene.
3. Varm opp vaniljestang, fløte og sukker. Til sukkeret er oppløst.
4. Ta av og bland med gelatinen. Tøm så i 4 små kopper/eller som her i en form.
5. Sett kaldt. Kan spises etter noen timer. Sjekk om det har stivnet.
Denne gangen puttet jeg den litt i fryseren da det tok sååå lang tid før den stivnet. Den ble aldeles nydelig, men anbefaler å øke til 2 gelatin plater eller 2,5.
Jordbærpureen:
Tok opp frosset jordbær som jeg kokte opp. Hadde i 3 ts skjermed vanilje sukker, 1 ss balsamic .
Jeg moste bærene og kokte med litt vann.
Så silte jeg bærene for så å koke det opp igjen og hadde i en dæsj med sitron for å få det litt syrlig.
Pynten er smeltet hvit sjokolade med litt matfett som er ringlet på et bakepapir. Satte det i kjøleskapet og på ca.5-10 min kan du bruke pynten. NB! Ikke ha sjokolade til den som må ha melkefritt:))
Den stakkars ripsen ble litt bortkommen i alt det røde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)