søndag 19. august 2012

Glutenfri rullekake 2


Dette er samme kake som tidligere, men med en annen smørkrem:) Enkelt og godt:)

Husk å la kaken hvile med fyllet ca. 1 time for du skjærer den i skiver;)



Du trenger:
4 egg
120 g sukker
100 g semper mix/semper fin mix annet
1 ts bakepulver
(2 ss bakekakao pulver) hvis du vil ha sjokoladesmak



Smørkrem eller 3 - 4 ss syltetøy
Noe sukker til rulling




fyll:
150 gr margarin (blå soft)
2 dl melis
2 1/2 ts vaniljesukker
1 ss sojamelk/eventuelt annen melk
1 -2 ts med butterscouts (eller annen smak)



Slik gjør du:



Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt inn mel og bakepulver.



Ha bakepapir på et stekebrett og smør godt. Fordel røra jevnt utover med en stekespade, og stek i ovn ved 200 g i 5 -10 min (*Min var ferig etter 5 min)



Legg et rent kjøkkenhånduk på benken og strø sukker utover.



Flytt deigen fra steke brettet slik at det blir liggende med bakepapiret opp. (Det vil si snu det) Dra papiret forsiktig av.



Fordel fyll utover hele flaten(hvis det er syltetøy) og rull sammen til et sylinder med håndkledet rundt.



Bruker du smørkrem lar du kaken avkjøle seg først. Sett den gjerne en time i kjøleskapet før du serverer den slik at kremen får satt seg. (Det gjorde ikke jeg, derfor ble fyllet litt vanskelig å skjære, og så ikke så fin ut.)



La kaka hvil til den blir kald.




For fyllet:
Miks alle ingrediensene med en miksmaster til den blir kremete. Vil du ha en annen farge kan du bruke litt wilton farge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)