fredag 3. august 2012

Irsk sodabrød

Lyst på noe godt og enkelt til frokost? Prøv Irske soda brød. Minner litt om scones, men smaker mye mye bedre. Ble en ny favoritt her i gården gitt.

Irsk sodabrød






Du trenger til 1 brød:
(melet på bildet er med melk)
225 gram semper/annet glutenfritt mel + litt ekstra til utbaking

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

1,5 dl rismelk/soyamelk el. lignende

Olje til steking
    Slik gjør du:

Mel, salt og bakepulver siktes i en bakebolle. Lag så en grop hvor du heller soya melken. Arbeid den raskt sammen og bruk så gjerne hånden. Pass på at den ikke er for tørr eller våt.





Form deigen til en "pizza" Del i åtte biter på ca 1 cm tykkelse.

Varm opp olje og stek til gyldne på hver side a 3-4 min på hver side.


I dag serverte vi de til frokost men disse passer til det meste. Enkelt og godt. Frys gjerne ned og gi de en omgang i brødristeren.

Oppskriften har jeg funnet her, men bilder og forklaring er min egen.

1 kommentar:

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)