fredag 3. mai 2013

Marengs uten egg

Jepp du hørte rett, disse er uten egg og heller ikke vanskelig. Oppskriften ble delt på "uten melk" forumet på facebook og da måtte jeg jo prøve for å se om det var noe brukende oppskrift. Og joda de ble da ikke så verst de. Mine er nå til avkjøling, men jeg er helt i 100 for marengs er så enkelt å ha liggende og du kan få laget en del enkle desserter av den. For eksempel "Eton Mess", miks med litt melkefri soyakremfløte og vips har du dessert for hele familien.
Men vet dog ikke om jeg ville ha hatt de blå;) Mine er blå fordi storesøster absolutt ville ha et ord med i laget;)

Oppskriften er enkel.


Marengs/pikekyss uten egg:)


Du trenger:
4 stk gelatinplater
1 dl vann
2,5 dl sukker

I tillegg har jeg brukt wilton farge. En liten dråpe på slutten.


Slik gjør du:
 
Legg gelatinplatene i vann i 5 min.
Bland sukker og vann å la det koke opp til en tykk sukkerlake. Ca 5 min. 
Ta opp gelatinplatene og kryst dem.
Smelt gelatinen i den varme sukkerlaken. Visp det i miksmasteren til massen er blitt seig.

 Kle en stekeplate med bakepapir og sett massen som små topper ved hjelp av to skjeer. Eller ha massen i en plastikksprøytepose og lag topper.
 
Stek marengsen ved 125 grader i 35–45 minutter. Slå av ovnen og la marengsene stå med ovnsdøren på gløtt til de kjennes tørre.

(Feilen min var at mine måtte vente ca 1 time før jeg hadde de i ovnen og ble da "hard" utenpå, derfor fløt de litt utover.)

Disse ble hakket bedre, også uten egg:)

9 kommentarer:

  1. De så veldig gode ut :)
    Det må prøves.

    Håper du fortsetter med denne bloggen, er virkelig til hjelp og inspirasjon :)
    Den reddet virkelig en fireåringer bursdag.

    SharonBv

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelige ord:) Jeg skriver når jeg har energi og overskudd. Det at andre finner inspirasjon synes jeg er veldig hyggelig å høre. Håper virkelig at dere finner noe dere liker. Er det noe du savner må du bare gi med tilbake melding på så kan det hende jeg finner på noe lurt;) Ha en trivelig helg:))

      Slett
  2. Hei,

    Prøvde disse, og mine bare siger utover og blir en eneste røre. Noen ideer om hvorfor dette skjer?

    Hilsen M

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Da tenker jeg du ikke har rørt de lenge nok. Må røre til massen blir seig. Dess seigere dess mindre flyter de utover:) Håper det hjelper Marita;)

      Slett
    2. Hm.. Merkelig, røra var veldig seig, men mulig jeg må fortsette enda lengre. Takktakk :) Kjekt å kunne lage noe søtt og godt og eggefritt i eggefri-familie:)

      Slett
  3. Artig! Tenker det bør gå å lage pavlova nesten slik. Jeg får eksperimentere litt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, har prøvd på det, gikk annt, men ble ikke helt suksess, får du til et veldig godt resultat vil jeg gjerne høre om det:) Lykke til!

      Slett
  4. mine står i ovnen nå,å den røra stivnet temmelig for om man ikke var kjapp med å få de på brettet,spent nå på åssen de blir. seig fra topp te tå,bake er noe jeg sjeldent gjør

    SvarSlett
  5. nå skal det bakes her og blir pavlova her nå

    SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)