onsdag 28. november 2012

Fiskegrateng uten egg, gluten og melk

Da endelig fikk jeg smakt fiskegrateng, for første gang? (unnskyld mamma hvis du har laget det, for det husker jeg i såfall ikke på) Og det var kjempe godt, skjønner at mange liker dette, for dette ble godt! Barna ble fornøyde og spiste bra. Som tillegg til gratengen serverte jeg det med poteter, raspet gulrot og en grønn salat som inneholdt isbergsalat, agurk, selleri, sesamfrø og valnøtter. Jeg hadde laget en dressing ved siden av med å blande edikk, vann, soyasaus, salt, sukker, sennep og litt sukker. Var veldig godt til salaten.
Jeg har blitt veldig glad i nøtter av ulike slag i salat. Husker første gangen jeg fikk det på en vietnamesisk resturant i trondheim. Gjett om jeg rynket på nesen:) Men nå bruker jeg det nesten hele tiden selv.  Og elsker det! Prøv du å, gjerne ristet nøtter:))
Men her kommer oppskriften på dagens middag.
Fiskegrateng 

ca 4-5 porsjoner


Du trenger:
600 gr torsk
100 gr makaroni eller glutenfri makaroni (ukokt)
Halv boks mais
Strøbrød majsmjøl fra Olda (Eller brødrasp)

Hvit saus
Halv løk løk
ca 1/4 purre
2ss melkefri margarin
2ss hvetemel eller glutenfritt mel
Spe med melk og fløte til ønsket tykkelse. (Soyamelk usøtet og naturlig soya cusine)
Slik gjør du:
1.Trekk torsken i ca. 10 minutter i lettsaltet vann. Tøm av vann og ha i en bolle.

2.På samme tid kokes makaronien etter anvisning på pakken ca 10-12. Skal være litt al dente. Tøm av vann og skyll i kaldt vann. Ha den i samme bolle som fisken.3.Sausen:
Hakk løk og purre. Stek til løken blir blank. Smelt smør og rør inn melet.Tilsett melken og la det koke i ca. 2 minutter.
Smak til med salt, muskatt og pepper. Bruk blenderen og kjør glatt. (Har barn som ikke liker løk biter)
Ha så i maisen.

4.Bland fisk/makaroni slik at fisken deler seg i små biter og ha i en ildfastform. Slå sausen over og bland alt godt sammen
før alt helles i en godt smurt ildfast form. Smak til for å se om du trenger mere krydder(!) Dekk med strøbrød etter behov og (litt dill)

Stek på 180g i 30-45 min. Jeg brukte grillelementet de siste 2 min forå få litt farge over.

Oppskriften er tatt utgangspunkt i denne.

13 kommentarer:

 1. Denne var seriøst god. Lagde til varmmat i bhg til snupp, og måtte jo smake selv. Denne blir nok en favoritt hos alle.

  SvarSlett
 2. Denne var fantastisk god. Håper snupp blir fornøyd med varmlunsjen i bhg i morra. Denne skal lages igjen og blir nok en favoritt.

  SvarSlett
 3. Utrolig enkelt å lage dette selv! Akkurat tatt denne ut av ovnen. Lukter fantastisk! Gleder meg til å smake :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne Maren. Håper den falt i smak. Kan alltids "rocke" opp smaken litt. Den er mild på smak. er forverres eksem av for sterk mat, men det kjenner du best på selv.

   Slett
  2. Den var helt fantastisk! Sendte restene til mamma og pappa og det kom bare gode ord derifra også ;-):-)

   Slett
  3. Så bra:) Glad for at oppskriftene blir brukt;))) Og artig med tilbake meldinger

   Slett
 4. Det smakte kjempegodt og blir garantert laget igjen!

  SvarSlett
 5. skal absolutt prøves, kanskje jeg kan få i lille snupp fisk på denna måten :)

  Kine E.K

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kine. Den er mild og god på smak. Gi den et nytt navn, kall den heller torskegrateng hvis hun ikke liker fisk. Eller noe spennende. Håper den faller i smak;)) Lykke til. Ellers vil jeg anbefale stekt fisk som er panert, gjerne på grillpinner med spennende grønnsaker. Mat som ser godt ut appelerer gjerne til at barn vil prøve;)

   Slett
  2. Hun skal helst ikke ha noe særlig Torsk, men tenker at jeg kan bytte ut torsk med sei ? :) Skal ihvertfall prøves ut :) er så glad jeg fant bloggen din.. Fått ny inspirasjon til å lage mat til multiallergikeren min <3 :)

   Kine E K

   Slett
  3. Hei, tror nok alt av fisk går. Men å bytte med en annen hvit fisk er ikke noe problem. Så flott at du har funnet ny inspirasjon, sånt er morsomt å høre. Koselig med tilbake meldinger.
   Mona:)

   Slett
 6. Bruker du fersk eller frosen fisk ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:) Her spiller det ikke så mye om det er fersk fisk eller om den har vært frossen. Og heller ikke hvilken type fisk det er. Ta etter smak og behag;)

   Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)