fredag 16. november 2012

Monas honningkake med mandler

I had a dream! Ja det var sånn denne kaken ble til. Mat mat og mere mat det er det livet dreier seg om til tider. Men det er vel ikke alltid jeg drømmer om kaker, men i går gjorde jeg det. Mannen i huset ønsket seg honning kake og da var tankenspinneriet i gang. Det var han som hadde tenkt ut toppingen og vet du hva? Den var bare helt herlig!! Kakebunnen er tatt utgangspukt i samme kaken som karamellkaken for den ble bare kanon bra. Men mannen og barna syntes denne kaken var hakket bedre. Jeg mener det er to helt forskjellige smaker som er vanskelig å sette opp mot hverandre, men lager begge disse garantert igjen. Enkle er de begge to.

Monas honningkake med mandler


Du trenger:
 
 
3,5 dl toro fin kakemiks
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl sukker
2 dl soyamelk (Eller annen melk)
1 dl honning
2 ss smeltet smør (soft flora uten melk)
2 ss fiberhusk

Topping:
100 g mandler
2ts honning
2ts solsikkeolje
2ts vann
1,5 ss sukker
1ts salt

Slik gjør du:

For å skålde mandlene koker du dem i vann i ca 5 minutter, skylder dem i kaldt vann og presser dem ut av skinnet. Tørk dem med litt papir. Spre mandlene utover et stekebrett med bakepapir, og tørk dem nederst i stekeovnen i på 120 grader celsius i ca 15 minutter. Etterpå hakker du de litt grovt.

Bland det tørre. Smelt smør, bland sammen med karamellsaus og melk, bland det sammen med det tørre.
Ha røren i en røren i en rund form ca 22- 24 cm.
Ha den i ovnen på 180 grader ca. 30-35 min.

Rist mandlene i pannen. Ta de ut når de har fått litt farge.
Ha olje, vann og honning i panna, ha mandlene tilbake og bland godt. Ha i sukker og salt. Rør i 1-2 min. Ta til side og la det avkjøle litt. Ta ut kaken og ha over. Sett kaken 2 min tilbake i ovnen før du avkjøler den.
 
Måtte stoppe gjengen da det var kun igjen en liten bit, ville gjerne se om den ble like saftig dagen etter som karamellkaken:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)