Har som mål og lage 1-2 fiskemåltider i uka. Ja jeg vet det egentlig skal være 3, men man må jo en plass starte. Som dere har sett hvis dere kikker på fisk hos meg at det er laks som dominerer, dette må jeg forandre på. Variasjon er da godt for alle.
Kokt torsk med gulrotstuing og bacon
Du trenger:
800 g torskefilet, uten skinn og bein
(Jeg brukte halvparten. Du bør rekne ca.200 g pr. person)
2,5 ss salt
5 dlvann
1 l vann
1 ss salt
1 skivesitron
1 stk laurbærblad
6 stk gulrot
3 dl melk (her bruker jeg soyamelk)
3 dlvann
0,5 løk
2 ss smør (blå soft flora, melkefri)
2 ss mel
salt og pepper
Slik gjør du:
Kok ferdig potetene. Og mos de til potetstapp med litt smør og melk, salt og pepper.
Stek bacon skivene.
Rens og del opp gulroten i små biter. Kok opp melk og vann og ha gulroten i for ca. 5 min.
Del løken i skiver. Smelt smør og surr løken til den blir blank. Ha så i mel. Spe på med gulrot vann/melken til jevningen blir fin. La små koke i 10 min til melsmaken er borte. Smak til med salt og pepper.
På samme tid:
Mens fisken er halvfrosset skjærer du torsken i serveringsstykker. Rør så salt ut i kaldt vann, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
Kok opp vann, tilsett så salt, sitron og et laubærblad. Trekk til siden og legg i fisken, den skal nå trekke i 5-8 min. Samtidlig har du gulrøttene i stuingen og varmer den forsiktig opp. Varm også opp potetstappen.
Når fisken er ferdig tar du opp den med en hulløse og lar den få rent av seg på et klede.
Ordne ferdig tallerkene og server:)
Nyt.
Kok opp vann, tilsett så salt, sitron og et laubærblad. Trekk til siden og legg i fisken, den skal nå trekke i 5-8 min. Samtidlig har du gulrøttene i stuingen og varmer den forsiktig opp. Varm også opp potetstappen.
Når fisken er ferdig tar du opp den med en hulløse og lar den få rent av seg på et klede.
Ordne ferdig tallerkene og server:)
Nyt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)