onsdag 22. august 2012

Søt glutenfri lefse

 

God søtlefse

 



Hver tirsdag er vi en gjeng damer som treffes og drikker kaffe sammen. Vi har alle samme med noe til kaffen. Har fått gode tilbake meldinger fra gjengen på at jeg nesten alltid har med noe spennende. Så har tenkt å fortsette "trenden" på dette. Mest for min egen skyld, for å bli flinkere til å prøve noe nytt.
Denne tirsdagen var det prosjekt lefse, som stod for tur. Heldig var jeg som fant en glutenfri variant på oppskriften. Denne er hentet her hvis dere lurte på det. En flott blogg hvor hun i tillegg har gitt ut bøker om glutenfri mat.
Tekst og bilder er mine egne, men målene er fulgt etter orginal oppskriften.


Søtlefse med poteter


Du trenger:


500 g poteter
50 g smør (blå flora)
2 ss fløte (alpro soya for koking)
1 ts lønnesirup
1- 1,5 dl toro lys glutenfri
+ 1 dl toro lys glutenfri til utbaking

Kok potetene ferdig og skrell mens de er varme. Potetene moses til du har en jevn masse.
Så kokes smør,fløte og lønnesirup, dette blander du i potetmassen.





Tilsett mel og kna den til den er seig og fin.
Deigen deles i størrelser som en golfball.
Kjevle ut lefsene. (Har du en riflet kjevle, bruker du gjerne den.)
De skal være tynne og fine.
Stekes så på høy varme, i en tørr stekepanne eller på en steketakke.


Ferdige lefser legges oppå hverandre, og pakkes inn i et kjøkkenhåndkle. Serveres med smør, sukker og kanel (Hvis du liker det). Dette likte ungene godt!!
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)