Bilder og tekst er min egne, men selve målene er fra Spis bedre bladet:)
Perfekt matpakkemat:) |
Ost og skinkehorn
Du trenger:
50g smør
5dl melk
50g fersk gjær(eller 1 pose tørrgjær)
1/2 ts salt
1ss honning
ca.13 dl semper white mix (780g)
Fyll:
Ost
Skinke
(I bladet 250g røkt skinke, 250 ricotta,1 stor sitron revet)
Slik gjør du:
Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og la det bli fingervarmt.
Ha litt av blandingen i en kopp/bolle med honningen. Ha så i gjæren med to ss mel. La dette få stå til det bobler litt i gjæren. Bland sammen med resten. (Hold igjen litt mel)
Elt alt sammen i 5 min til det blir en smidig deig.
La det få "stå" i 5-10 min slik at deigen får satt seg.
Del deigen i 4 biter. Form hver av dem til en bolle og kjevle de ut til pizzaform. Ca 30 cm i diameter. Del disse i 6 stk. Er de for bløte spe på med litt mel. Greit å bruke hansker.
( Får du ikke til horn kan du lage ost og skinke boller)
Ha i fyllet på den bredeste delen og rull innover. Bøy endene lett innover.
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. La de heve tildekt i 30-60 min.
Ovnen skal være på 225grader (Ikke varmluft (!)derfor mine ble litt ujevn i fargen...) Du kan pensle med egg, men her valgt jeg å pensle de med melk og ha på valmuefrø.
Etter de er stekt avkjøler du de tildekket på rist.
Hornene er fine å fryse.
Eller du kan bruke oppskriften til loff, blir da 2 stk. Da tar du de i ca. 20 min i ovnen.
Jeg lagde 11 horn 1 skinke/ost bolle og 1 loff av denne oppskriften.
Har u noen forslag til endringer om jeg ska lage gluten og laktosefrie horn?;)
SvarSlettMvh Marion
Hei det er nesten ingen lactose i ost sies d, men hvis ost ikke tåles. Dropper du bare det og fyller m tomatsaus feks😊
Slett