torsdag 8. august 2013

Chicken nuggets

Mc Donalds er en times kjøretur unna oss og vi spiser der sjelden. Men det betyr ikke at vi ikke kan lage Fast Food hjemme. Dette er kanskje ikke den middagen jeg anbefaler dere å spise oftest, men en gang i bland kan det vel ikke skade noe. Fritert mat er og vil bli fylt med olje, men farlig godt en gang i blant. Jeg fant en gang en glutenfrifrityr miks fra santa maria, men den er ikke å oppdrive rundt mine trakter, så her har du en enkle oppskrift på hjemmelaget tempuradeig. Og med en frityrkoker har du hjemmelaget nuggets på no time.
 Du trenger:
3,5 dl Farris
2 1/2 dl toro mel
1 dl maizenne mel
2 ss bakepulver
salt og eventuelt pepper
Kyllingfileter 4 stk

Slik gjør du:
Bland sammen ingrediensene, og la det stå i 10 min. Bland i kyllingbitene og sett på frityrstekeren. Når den når maks temperatur ca 190 grader har du 5-6 biter i. Følg med til den får en fin gylden farge. Hvis bitene sitter fast i risten slår du lett på undersiden av risten slik at de løsner. Legg bitene på en serviett eller et kjøkkenpapir og fortsett med flere.

Denne deigen kan også brukes til grønnsaker, løkringer, banan og fisk.

Ha gjerne litt dipp eller saus du liker til.

4 kommentarer:

 1. Dette så godt ut! Må prøve.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikk kommentar fra en 11 åring og en 6 åring (Ikke cøliakiere) at de smakte bedre enn mc Donalds sine. Det varmet et mamma hjerte<3.

   Slett
 2. Disse er supre! 2.gang vi lager det. Funker fint med farris med limesmak. Jeg krydret røra også litt mere med hvitløk, chili og solstråle tomater.
  Veldig godt å steke reker i også.
  Datteren min har aldri smakt nuggets, bare sett langt etter de på MC Donald. Nå er hun fornøyd, og jeg synes dette er my bedre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morro å høre. Den er å god til innbakt banan og løkringer👍🏻😊

   Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)