tirsdag 2. oktober 2012

Amelies plommekake

Les Fabuleux Destin d' Amelie Poulain fra 2001 var denne kaken dedikert til.
Jeg var egentlig på utkikk etter oppskrifter til bursdagskake til min mormor, men kom over denne kaken. Jeg har gode minner fra denne filmen. For det første var det den første filmen jeg så i Irland og for det andre var det først kino date med min kjære franskmann. Så jeg låner oppskrift og dedikerer den til filmen jeg også. En spesiel film som absolutt er verdt å se:)
 Jeg var så heldig og fikk masse plommer til min kjære nabo, uheldigvis greide jeg å lage plomme saus i stede for syltetøy, men av de som ble igjen lagde jeg denne kaken.
Takker til Millas mat for oppskrift, her finner du masse gode oppskrifter.
 
 
 

Amelies plommekake 

 

 
 
Du trenger:
250 g sukker
4 egg
250 g smør (soft flora blå)
200 g toro  lys melmiks
100 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
12-14 faste plommer uten sten
 
2 ss smeltet smør (soft flora blå) Til forma.
5 ss sukker
bakepapir
 
Slik gjør du:
Ovnen settes på 200°C. Smøret smeltes og settes til side.
Egg og sukker vispes til eggedosis. Mel, bakepulver og vaniljesukker siktes.
Vekselsvis har du i smeltet smør og melblandingen i eggedosisen. Visp til du har ei glatt røre.
 
Ei 24cm springform has først i bakepapir før den smøres med smeltet smør. Ha så på sukker. Legg så halve plommer med snittflaten ned.

Hell over kakerøren og stek kaken i 40 - 50 minutter et hakk under midten av ovnen og kjenn etter med ei kakenål når tiden nærmer seg. Henger det ikke noe i den er den ferdig.
Avkjøles i 30 min før du forsiktig løsner ringen, hjelp gjerne til med en liten kniv.

Finn frem et kakefat og snu kaken i en vending. Vær forsiktig. Bruk gjerne kniv når du skal ta av bunnen.

Jeg gjorde en feil så min kake fikk en topp som jeg måtte skjære av. Husk å blandet melet og bakepulveret godt sammen før du har det i deigen! Og hadde kanskje ville vurdet og hatt i en teskje med fiberhusk eller muligens sponge stabilator. Måtte stekes ca 55 min, noe som var litt for lenge...
Må bare vente helt til i kveld for å smake på....

Kaken ble veldig god på smak, men i og med at den ble stekt litt lengeble den tørr. Men neste gang skal jeg ha mere plommer i, blande bakepulveret godt med melet og steke den litt mindre:)) Gir meg ikke:)
 

4 kommentarer:

 1. Ser... og "høres" veldig god ut. Skal prøve den akkurat nå!! Tenker jeg prøver med fiberhusk som du nevnte. Prøver å huske på å legge ut resultatet etterpå.

  SvarSlett
 2. Sånn... nå er plommekaken ferdig. Den ser helt super ut, men den delte seg da jeg fikk den over på fatet. Stekte den i 53 min. på 200 grader, har stekeovn fra Ikea. Ble litt brun på toppen når den var halvferdig., men la over et bakepapir til den var ferdig. Nå gjenstår det bare å smake på "vidunderet", må vente på gjestene først. Tenker jeg pisker krem til serveringen, og kanskje lunker kaken litt i ovnen først.

  SvarSlett
 3. Hm.. jeg klarer ikke å få lagt med bilde av plommekaken.....

  SvarSlett
 4. Jeg har lagt inn to kommentarer på denne plommekaken, man har ikke fått/sett noen reaksjon på det,.??

  SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)