Shepard's pai
Du trenger:
400 -500g kjøttdeig (lam eller storfe)
2-3 gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 squash
1/2 pastinakk
1,5 ss tomatpurre
parmasan (Hvis du tåler melk)
1 ss maizenna stivelse
2,5 dl buljong (ta det du har)
1,5 ss tomatpurre
parmasan (Hvis du tåler melk)
1 ss maizenna stivelse
2,5 dl buljong (ta det du har)
Til potetstappen:
1kg poteter
2ss smør (Blå soft flora melkefri)
1,5 dlfløte (Soyamat fløte)
salt og pepper
Til pynt:
Bladpersille
Til pynt:
Bladpersille
Slik gjør du:
Skrell potetene og kok de uten salt. Hell av vannet. Ha i fløte og smør og mos til stappe. Rør til mosen blir luftig og ha i salt og pepper.
Skjær grønnsakene i terninger og fres de i pannen med olje/smør til de blir blanke. Ha så i kjøttdeigen og stek til den blir brun.
Hakket grønnsaker
Tilsett buljong og ha så i maizenna med 1 del maizenna til 2 deler vann. Rør det inn til det tykner.
Her tok jeg bort en del som lillegutt skulle ha i sin pai ettersom han ikke skulle ha tomat.
Resten blander du med tomatpurre og la det putre litt.
Ha det over i ildfast form(er).
Legg potetmosen over.
Strø over parmasan hvis det tåles.
Settes i stekeovnen i 20 min på 200 grader midt i.
Før de settes i ovnen
Alle tre ferdige i ovnen |
Den uten melk og ost (Ble kjempe god)
Den uten tomatpurre
Den vanlige, med alt:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)