torsdag 11. oktober 2012

Tørking av traktkantarell

Etter å vært veldig heldig på tur hadde jeg en full pose med traktkantareller jeg ikke heltt viste hva jeg skulle brukede til. Og de står jeg seg ikke forevig i posen heller. Så da hørtes tørking ut som en god idee da fryseren er full av bær, bakst og kantareller både forvellet og hel fryst. Og det var ikke så dum idee for som du ser av bildet krymet de veeeeldig mye:)
 

Tørking av traktkantareller:



Ha de i ovnen på max. 45 grader med døra litt åpen. Dette tar 3-4 timer. Men kan stå over natta. Traktkatareller kan tørkes hele, men del de gjerne i to.

Før

etter
 Før de skal brukes legger du de i vann 1 time for å få tilbake "formen". De kan å knuses og brukes som krydder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)