søndag 15. juli 2012

Pavlova

Pavlova en nydelig sommeressert som finnes i mange varianter. Opprinnelig var den laget til en russisk ballet danserinne Anna Pavlova som levde fra 1881 - 1931. Men om det var australia eller new zealand som først var ute med oppskriften kan ikke vites med sikkerhet, men kaken er nydelig god den, i mange av variantene.


Pavlova




Her på norsk:

150 ml egghvite (omtrent 4 eggehviter)
220g fint sukker
2 ts maismel
2ts hvit eddik
250 ml kremfløte (prøver å få tak i den som er soyabasert, alpro soya)
1/2 halv kopp med passion fruit pulp
250g jordbær i biter.

Forvarm ovnen på 150 grader. Ha eggehvitene i en bolle og visp til den begynner å skumme. Ha så gradvis sukkret i til den har blitt stiv og glinsende.
Ha så i eddikken og maisstivelsen og visp bare litt sammen.

Tegn en 18 cm sirkel på et bakepapir og form marengsen etter formen.

Reduser varmen på ovnen til 120 grader og stek den i 1 time og 20 min. Marengsen kan godt stå i ovnen til den har blitt kald.
Marengsen holder seg i 5 dager innpakket i en lufttett kumme.

Hadde ikke trengt å ha på så mye krem da det fløt litt ut over kanten på kaken, men kaka var god den. Kremen var fin, glansfull og ikke minst god på smak:)

Visp krem og ha over kaken. Ha på jordbær og over der passionfrukt pulp. Server straks.

Fikk tak i tre stakkarslige pasjonsfrukt, selv om det ikke alltid er like lett å få tak i:)
Denne varianten fant jeg hos Donna Hay http://www.donnahay.com.au/recipes/sweets/cakes/pavlova-1


2 kommentarer:

  1. Nam, nam. Utrolig kjekk kake når den kan lages "uten alt". Vi hatt den i par bursdager i det siste - og må nok til igjen om et par uker...

    God sommer!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja denne kaken er kjempe god og forholdsvis enkel å lage:) God sommer Tove:)
      Måtte gi gutten bringebær med sukker da, men han var fornøyd.

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)