lørdag 30. juni 2012

Kokosmelk is med smak av ekte vanilje

 

Mona eksperimenterer med kokosmelk som base i isen. Tredje forsøk er vaniljeis. I morgen er det bursdag og håper at isene faller i smak? Hvem liker hvilke beste? Vet hvem som er min favoritt, men så elsker jeg jo sjokolade å da:)
Hvem er din?

Vaniljeis av kokosmelk


Halv vaniljestang
0,7 dl sukker
1 boks kokosmelk (4ooml)

Del stangen i to, gjem den ene delen. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Disse legges i en bolle sammen med kokosmelken og sukkeret. Sett det i kjøleskapet over natten.

Sett i gang ismmaskinen og la magien skje:)


Serveres i morgen med nøtterestene fra semifreddo'n:) Mmmm gleder meg.

(Ikke det beste bilde, men det eneste som ble tatt)

Nøtter
På et fat eller ildfast form, smør på solsikkeolje (for at ikke nøttene skal sette seg fast).

Ha nøttene i en tørr stekepanne på middels varme. Dytt litt rundt på dem underveis. Når de er ristet ferdig, ha i sukkeret. La det smelte mens du forsiktig rører rundt. Når det er en lys og jevn karamellfarge har du alt sammen over på det oljede fatet. La det ligge til det stivner.

Når det er stivt, knekk det opp i biter. Kjør karamellnøttene i en kjøkkenmaskin. Pass på at det ikke blir helt pulverisert. Eller hvis du har en mortell kan du bruke den.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)