Mona prøver andre meltyper.
Etter å ha hatt en mage som har slått helt krøll på seg har vi begynt med melkefri mat i tillegg til alt annet, det betyr at enkelte oppskrifter må forandres eller kall det tilpasses. Så i dag prøvde jeg produkter fra Scär som var melkefri.
- 50 g gjær
- 8 dl vann
- 4 ss olje
- 3 ts salt
- 4 ss Finax Psyllium (Husk)
- 4 ss sirup
- 840 g (ca 14 dl) Schãr Breadmix og Lågproteinmix Semper
- 160 g (ca 6 dl) glf Müsli
- 100 g (ca 2 dl) solsikkekjerner alt. linfrø, rusiner eller små biter tørkede aprikoser (dette droppet jeg da det var tomt i skapet.
Oppskriften gir ca 24 boller
- Løs opp gjæren i det fingervarme vannet 37° (4 dl) og tillsett Finax Psyllium(Eller Fiber husk). La svelle i 10 minutter
- Bland sammen alle øvrige ingredienser i maskinen med deigkrok ca 5 minutter (spar ca ½ dl melmix til utbakningen)
- La deigen hvile i bollen under en kjøkkenhåndduk, ca 10 minutter.
- Ha deigen over på en melet benkplate. Form med melete hender till en rull, ca 7 cm i diameter. Dela rullen i 12 bitar
- Legg bollene på bakepapirkledd plate og dekk den med plastfolie i ca 40 minutter
- Pensle med vann og strø over litt knust müsli eller flingor
- Stek i midten av ovnen, 250° i 12-15 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)