torsdag 28. juni 2012

Frokost rundstykker i ny drakt

Mona prøver andre meltyper.

Etter å ha hatt en mage som har slått helt krøll på seg har vi begynt med melkefri mat i tillegg til alt annet, det betyr at enkelte oppskrifter må forandres eller kall det tilpasses. Så i dag prøvde jeg produkter fra Scär som var melkefri.




Ingredienser:
  • 50 g gjær
  • 8 dl vann
  • 4 ss olje
  • 3 ts salt
  • 4 ss Finax Psyllium (Husk)
  • 4 ss sirup
  • 840 g (ca 14 dl) Schãr Breadmix og Lågproteinmix Semper
  • 160 g (ca 6 dl)  glf Müsli
  • 100 g (ca 2 dl) solsikkekjerner alt. linfrø, rusiner eller små biter tørkede aprikoser (dette droppet jeg da det var tomt i skapet.


Oppskriften gir ca 24 boller




Sånn gjør du

  1. Løs opp gjæren i det fingervarme vannet 37° (4 dl) og tillsett Finax Psyllium(Eller Fiber husk). La svelle i 10 minutter
  2. Bland sammen alle øvrige ingredienser i maskinen med deigkrok ca 5 minutter (spar ca ½ dl melmix til utbakningen)
  3. La deigen hvile i bollen under en kjøkkenhåndduk, ca 10 minutter.
  4. Ha deigen over på en melet benkplate. Form med melete hender till en rull, ca 7 cm i diameter. Dela rullen i 12 bitar
  5. Legg bollene på bakepapirkledd plate og dekk den med plastfolie i ca 40 minutter
  6. Pensle med vann og strø over litt knust müsli eller flingor
  7. Stek i midten av ovnen, 250° i 12-15 minutter


Hvordan de ble med annet mel ser du her: http://monakristinbloggen.blogspot.no/2012/05/frokost-rundstykker.html


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)