Her har dere Dugurd's blogg:
http://dugurd.blogspot.no/2012/06/alioli-hvitlksmajones.html#more
Alioli
Du trenger:
3 fedd finhakket hvitløk
0,5 dl vann ved behov
0,5 ss dijonsennep (litt mindre neste gang)
0,5 ss sherryeddik (litt mindre neste gang)
0,5 ss sitronsaft
1 egg
1 eggeplomme
salt
hvit pepper
Bland sammen alle ingrediensene unntatt olje og vann. Pisk det sammen med en stavmikser, og spe forsiktig med olje mens du visper kraftig.
Ha i litt vann om den blir for tykk. Forsiktig det spruter litt:)
Den ble sterkere enn den jeg var vant til men absolutt verdt å prøve, enkel å lage var den i alle fall. Bilde over er bare en liten del som vi hadde til svineseken vår i dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)