Det var ganske sent og hadde tenkt å vente til i dag med å ta de, men kjente at jeg ville prøve med en gang. Så etter å ha rensket og delt de fikk jeg ca en panne.
Slik gjør du:
Rensk soppen og skjær bort det som er stygt. Bruk en kost for å fjerne annet rask. Husk soppen skal IKKE vaskes.
La de i en tørr panne og lot vannet komme ut av de.
Overskuddsvannet frøs jeg i isbitposer for å bruke som kraft senere, (eller du lar det surre til det fordamper)
Deretter stekte jeg de videre i salt, pepper og smør. Nam nam de var ganske godt!
Så nå blir det tur ut i skauen for å se om kanskje jeg ser noe oransje som stikker opp:))
Ettersom vi får besøk fra frankrike i dag valgte jeg å fryse de til litt senere i uka:)
Før forvelling
etter forvelling
Mine franske venner ble også med ut for å plukke kantareller. Her hadde de en ny vri på tilberedningen. De hadde smør med hakket hvitløk som de surret i før de hadde i soppen med salt. Deretter hadde de i persille eller koriander. Det var også veldig godt.
Har det vært tørt i skogen vil det ikke komme vann av kantarellene. Legg dem i panna på ganske høy varme. Ha på litt vann hvis det har vært tørt i skogen, men dette er ikke avgjørende. Ikke rør for mye, da du vil ha de stekt og ikke kokt. Når soppen krymper og skifter litt farge stekter du de vidre i smør og salt og pepper. Nydelig å ha på brødskiva.
Leste at du kunne fryse kantarellen som den er også, og har nå lagt ned noen uten å forvelle. Men skal da ikke holde seg like lenge.
Du kan fryse de etter du har forvellet de, men fryser du de etter du har hatt i smør har de kortere holbarhetstid enn om du fryser de før dette steget.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)