Vi voksne skulle bort på 50 års dag, og da måtte de som ble igjen få noe spesielt. Cake pops ble laget. Jeg har endel intoleranse og allergier i familien vår så jeg måtte improvisere litt:)) Ikke noe problem.
Basen på cake popsen er crazy cake, oppskriften er kjempe mye brukt her i familien min!! Så takk til detsoteliv.no
Oppskriften er som følger:
2 dl sukker
3 dl semper glutenfritt mel
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss matolje (raps eller mais bruker jeg)
1 ts vaniljeessens
1 ts eddikk 7%
Bland det tørre, så det våte så sammen. Rør raskt sammen og stek i en 20 cm for midt i ovnen i 30 min på 180 grader.
Kjør så kaken i foodproffesoren sammen med en smørkrem eller noe som binner kaken sammen bedre. Denne gangen hadde jeg valgt fruktmos fra ella's kitchen den gule. (Nydelig i kaker) For denne oppskriften må du ha to av den og da får du ca 24 cake pops.
Form så baller av massen. Sett de litt i kjøleskapet.
Smelt litt sjokolade og stikk pinnene i sjokoladen før du stikker de i ballene. La sjokoladen stivne.
Smelt hvit sjokolade sammen med litt farge. Ha og i litt fett for at sjokoladen ikke skal klumpe seg. Jeg bruker fargene til wiltson. De er såpass sterke at jeg velger å bruke bare ørlitte grann.
Dupp popsen i sjokoladen og pynt med strø. Sett de opp til tørk. Her har jeg valgt å bruke isopor for at det holder de best.
Etter det har tørket knytter jeg en sløyfe og setter de på en muffinsform.
Så voila;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)