fredag 2. september 2011

glutenfri eplekake

Med alle de gode eplene som finnes nå er det ingen unnskyldninger for ikke å lage eplekake. Denne oppskriften er veldig enkel, men også veldig god. Nytes gjerne varm med is eller krem.










Dette lille stykke var det eneste som var igjen av kaken:)
Du trenger:
125 g smør
125 g sukker
125 g semper fin
2 egg
1 ts bakepulver
3 - 4 epler
10 -12 mandler
1/2 ts kanel

*Smør, sukker, mel og bakepulver blandes sammen. Rør i sammen vispet egg.
*Deigen fordeles over i en smurt form (24 el. 26)
*Rens og del eplene i båter. Bruk gjerne en eple deler. Legges tett over deigen. Dryss hakkede mandler og perlesukker og kanel.
*Inn i ovnen på 200 grader. (ca midt i) Stekes i ca 30 min. Du kan kjenne etter om den er gjennomstekt ved å stikke en bakepinne i kaken. Slipper den greit er kaken ferdig.
*Eplekaken serveres varm, lunken eller kald med pisket krem, rømme, is eller vaniljesaus ved siden av.

Her har du enda en eplekakeoppskrift, denne er i tillegg uten egg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)