onsdag 17. august 2011

Blomkålssuppe med vårløk og chorizo

Etter å ha vært flink å skrevet ukesplaner over hva som skal handles inn til uka hadde jeg glemt en ting... Rester, hva gjør vi med det?? Det var to blomkåler som skrek og ville berges ut av kjøleskapet. Hva gjør man?? Jo man googler og finner en basisoppskrift på blomkålsuppe. (Denne gangen fra frukt.no) Og forandrer den etter hva man måtte ha av lignende basis varer.








Så til denne oppskriften trenger du:

8 dl hønsebuljong
2 dl h-melk
1 stk blomkål
1/2 fin hakket løk
1/2 chorizo
2 ss fin hakket vårløk

salt og pepper



Fremgangs måte:
Del blomkålen i små buketter ta gjerne med stilken og de pene bladene.

Kok opp buljong og melk.

Ha i det meste av blomkålen og løken.

Kok opp og la trekke i 10 min.

Mos med stavmikser og smak til med salt og pepper.

Varm en stekepanne på svak varme, ha i chorizo skivet og varm til den avgir fett.

Tilsett tilslutt resten av blomkålen, hakket vårløk og chorizo.

Suppen smakte godt, men tror nok jeg heller ville ha brukt sprøstekt bacon i stede for chorizo.

Serveres i dag med foccacia brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)