mandag 28. mai 2012

Grillmat

Å herlige godvær. Og mat på grillen. Har vært på utkikk etter årets marinader, men må si jeg ble skuffet da alt var ikke for oss. (Mye uten gluten, men masse med paprika eller tomat i blandt annet). Endte opp på den asiatiske butikken og fant noe, tror jeg (var ikke såå godt merket, men tok en sjanse. Og det var iallefall veldig godt) Ingen fikk noen akutte reaksjoner iallefall:)


Bringebær og melon salat.

(Tara Smak nr2 juni 2011)


1/4 vannmelon
1/4 honningmelon
(1/4 galiamelon)
125 g salat
125g bringebær

Bringebærdressing:
100g bringebær (idag brukte jeg syltetøy)
1 lime, skal pluss 1 ss presset saft.
1/2 ts salt
1 chili, reset og finhakket
nymalt svart pepper
1 ss honning
1 ss olivenolje
2ss vann

1. skjær melonene fra skallet, fjern kjernene og skjær kjøttet i ca. 2 cm store terninger. Bland med salat og bringebær.
2. Dressing: Brukstavmikser i bringebæreneog press dem gjennom en sil.skyll lime godt og riv det grønne skallet. Tilsett skall og 1 ss limesaft pluss de øvrige ingrediensene. Bland alt godt sammen og la det stå til servering.
3. Drypp 1/3 av dressingen over salaten før servering, resten serveres ved siden av.



Ovnsbakte poteter:)

Skjær opp 6-7 poteter i skiver ha de i stor formen til ovnen.
Krydre med salt og pepper
Ha over litt olivenolje.

Sett i ovnen på 200 grader til poteten er ferdig. (ca.20-30 min) Varierer litt fra hvilken potet type du bruker.

Sommerens første middag i det fri:)

Marinaden jeg brukte til nakkekotelettene.

Og til dessert hadde vi selvfølgelig vannmelon. Nam nam
Så nå er det bare å vente på neste mulige grill dag:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)