søndag 20. mai 2012

Banankake med sjokoladeglasur

Besøk i dag? Kanskje. Ville gjerne ha noe på lur og har jo drømt om soft pretzls i en hel uke nå, men nei det tok litt for lang tid.... Frukt og bær, noe har jeg. Da ser jeg det, de stakkars bananene som har ligget i vinduskarmen har fått det litt varmt. Og hva passer vel bedre enn en banankake??
Banan kan forresten erstatte et egg i formkaker. Og denne oppskriften er helt uten egg, den er glutenfri og selvfølgelig fri for melk.

4,5 dl Toro fin kakemix
3dl sukker
1 ts vaniljesukker
2ts bakepulver
2ts natron
1,5 dl vann (jeg brukte rismelk)
1 dl melkefri margarin
2 moste bananer

Bland alt det tørre.
Ha i vann, smeltet margarin og most banan.
Smør en rund form og ha røren i.
Stekes ved 175 grader i ca 60 minutt.



Droppet glasuren og hadde melis over i stede. Kaken var god.

Glasur:

  • 100 gr melkefri margarin
  • 250 gr melis
  • 1 1/2 ss kakao eller 100 gr kokesjokolade uten melk
  • 2 ss vann eller kaffe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)