En av de første kokebøkene jeg kjøpte meg het mitt italienske kjøkken. Men den ble ikke brukt så veldig mye, men stod mest til pynt i hylla. En dag jeg kikket litt i de, fant jeg denne oppskriften på Torre di Noce (eller som rett oversatt blir valnøtt tårn..) Dette så jo ganske godt ut. Og det var det:)
Du trenger:
Vegetabilisk olje (solsikke, rasp eller mais)
135g sukker
170g honning
3 ss nypresset appelsinsaft
2 kopper valnøttbiter
Pensle en langpanne med olje. Dette er for at du skal få ut karamellen etter den er stivnet. Ha sukker, honning og appelsinsaft i en stekepanne på lavvarme. Tilsett valnøtt bitene når sukkertet er smeltet. Stek i 3-4 min eller til blandingen er tykk og gylden. (Tok lengre tid hos meg, har vel litt med temperaturen du bruker. Hell over i langpannen og la den avkjøle.
Mens den er fortsatt er varm, skjærer du den opp i 5 cm ruter. Brekk dem opp i biter. Oppbevares i en lufttett boks.
Disse spises som de er eller knuses og brukes som kakepynt eller som fyll til en hjemmelaget iskake.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)