Har fått for meg at valnøttbrød må smake godt, men før jeg kommer dit må jeg ha laget noe annet for sønnen min som ikke skal ha nøtter. (Nå er det peanøtter han reagerer på, og er veldig forsiktig med andre nøtter da jeg ikke vet helt hvordan han vil reagere. Han klør seg til blods i flere dager etter å ha spist noe han reagerer på.) Så vanlig brød først, snart. Måtte jo bare bake disse frokost rundstykker/boller først... Ja jeg vet, skal bare:)
FROKOST RUNDSTYKKER
Ingredienser:
- 25 g gjær
- 4 dl vann
- 2 ss olje
- 1 ½ ts salt
- 2 ss Finax Psyllium (Husk)
- 2 ss sirup
- 420 g (ca 7 dl) Finax Glutenfri Mjølmix alt. Grov Mjølmix eller Lågproteinmix
- 80 g (ca 3 dl) Finax Glutenfrie Krispiga flingor alt. glf Müsli
- 50 g (ca 1 dl) solsikkekjerner alt. linfrø, rusiner eller små biter tørkede aprikoser
Oppskriften gir ca 12 boller
- Løs opp gjæren i det fingervarme vannet 37° (4 dl) og tillsett Finax Psyllium(Eller Fiber husk). La svelle i 10 minutter
- Bland sammen alle øvrige ingredienser i maskinen med deigkrok ca 5 minutter (spar ca ½ dl melmix til utbakningen)
- La deigen hvile i bollen under en kjøkkenhåndduk, ca 10 minutter.
- Ha deigen over på en melet benkplate. Form med melete hender till en rull, ca 7 cm i diameter. Dela rullen i 12 bitar
- Legg bollene på bakepapirkledd plate og dekk den med plastfolie i ca 40 minutter
- Pensle med vann og strø over litt knust müsli eller flingor
- Stek i midten av ovnen, 250° i 12-15 minutter
- Bollene kan smak tilsettes med brødkrydder eller urter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)