onsdag 2. mai 2012

Tortillas, glutenfrie

Tortillas







Ingredienser
7 1/2 dl semper (450 - 500g) (fin mix, eller mix well basis mjøl for deg som ikke tåler melk)
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss smør (blå soft for deg som ikke tåler melk)
2 1/2 dl lunkent vann

Tilberedning
Bland mel, salt og bakepulver.
Smuldre fettet i melet.
Bland inn vannet gradvis.
Kna deigen godt i maskina eller for hånd, og del den opp i 10-12 små emner og form til boller. Dekk til og la dem hvile 15 minutter.

NB! pass på at deigen ikke blir alt for tørr:)
Kjevle ut bollene til lefser i passe størrelse (ca 15-20 cm), på en melet flate.

Stek dem på en usmurt jernpstekepanne eller takke, på sterk varme.

De er ferdige når de er gylne, da skal de fremdeles være myke. Legg dem i en stabel innpakket i aluminiumsfolie mens du steker.

I dag valgte jeg å fylle de med ost og kjøttdeig med taco pulver. Deretter i ovnen på 200 grader i ca 20 min. Da ble de Quesadillas. Queso betyr vist ost, så da må vel det være med:))
Kunne ha fylt med mere fancy mexicanske smaker, men var ikke så mye å velge mellom i dag. Godt ble det nå likevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)