lørdag 7. april 2012

Glutenfrie minibaguetter

Lagg gjerne dobbel posjon da disse forsvinner fort:)



Ingredienser:
  • 3 dl vann
  • 1pk tørrgjær eller vanlig gjær
  • 1 ss Fiber Husk
  • 2 ts salt
  • 1 ts honning
  • 1 ss olivenolja
  • 420 g (ca 7 dl) semper mix
Pensling og tilbehør:
  • vann
  • sesamfrø


12-15 st

Sånn gjør du

  1. Løs opp gjæren i det fingervarme vannet (37º.)
  2. Tillsett Fiber Husk. Rør om og lå blandningen svella i ca 10 minutter.
  3. Tillsett salt, honning og olivenolje. Bland inn melet, men spar litt til utbakingen.
  4. La kjøkkenmaskinen jobbe med deigen i ca 5min.
  5. Lå deigen hvile tildekket i ca 30 minutter.
  6. Del opp deigen og del den i mindre biter som formes til baguetter.
  7. Spray med vann og strø på sesamfrø.
  8. Legg bollene på bakpapirskledd plate, la heve i ca 20 minuter. Spray igjen med vann før du setter de i ovnen og snitt det snitt i de.
  9. Stek midt i ovnen på, 175º i 12-15 minuter. (Litt etter hvilken ovn du har. Bruker du varmluft trenger du mindre tid




Denne oppskriften er funnet på finax.com, men jeg har gjort endel justeringer fra den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)