Hamburgerbrød
Ingredienser:
- 50 g gjær
- 5 dl melk (Rismelk)
- 50 g fingervarmt smør (blå soft)
- 2 ss Fiber Husk
- 1 ts salt
- 10 - 12 dl semper (ca 600 g)
ca 16 stk
- Ha gjær i bollen
- Varm melk og smør fingervarmt, 37º. Rør til gjæren har løst seg opp.
- Bland i fiberhusk. Rør om og la det svelle i 10 minutter. Tillsett salt og det mesta av melmixen. Spar litt til utbakingen. Arbeide deigen godt i maskin i ca 5 minutter.
- La deigen heve dekt over i bollen i ca 30 minutter.
- Ta opp deigen på arbetsbenken og kna godt. Form deigen til en lengde og lag 16 like store biter. Rull jevne flate boller.
- Legg dem på bakepapirskledd plate og gjør dem flate. Legg over kjøkkenhåndduk og lå heve ca 30 minutter.
- Sett ovnen på 250º.
- Pensle med vann og strø på sesamfrø.
- Stek midt i ovnen på 10-12 minutter. (10 min ble litt godt stekt til meg, neste fikk bare 9 min:))
- La hamburgerbrødet hvile seg under kjøkkenhånduken på rist.
Oppskrift hentet fra:
Da er vi i gang med hevingen og er meget spente på morgen dagens middag. Må jo prøve brødene etter de er ferdige i kveld også tenker jeg:) Bilder kommer etterhvert når jeg er ferdig:)) De ble kjempe gode, spent på om de holder seg like gode til i morgen.
Bon appetitt:)
Tusen takk for mange supre, glutenfrie tips! Må ut å shoppe nå så jeg kan ha bakedag i morgen.
SvarSlettTror du det går an å bruke tørrgjær i denne oppskriften?
Hilsen Hilja fra livsgleder.com
Hei Hilja:) Her bruker jeg nesten alltid tørrgjær, så det går super fint:))
SlettDisse var kjempegode! Takk :-)
SvarSlett