mandag 9. april 2012

Engelske muffins

På stadig jakt etter noe nytt å prøve fant jegg denne siden, hvor det var masse godt. Jeg gjorde det "spiselig" for oss som har cøliaki og vips fikk jeg også smake noe helt nytt. Oppskriften på vanlige har jeg funnet her.




Du trenger:
2,4 dl melk (Her brukte jeg rismelk/soya)
4,8 dl vann
50 gr fersk gjær eller en pakke tørrgjær
2 ss sukker
2 ts salt
60 gr smør (blå soft)
77o gr mel (Semper mix. Den er med melk, men det virker som vi tåler den foreløpig.. Kan sikkert erstattes med et annet glutenfritt mel. Her slår jeg et slag for Mix well basis mjøl)


Slik gjør du:
Start med å smelte smør, tilsett vann og melk å varm til 37 grader. Tilsett så gjær, sukker og 1/6 del av melet. Bland dette godt og la det stå i 10- 15 minutter til blandingen begynner å få luftbobler ( fra gjæren) .

Ha så resten av melet og saltet i en bakebolle og hell over gjærblanding. Elt i kjøkkenmaskin ( eller for hånd) i ca 10 minutter. Deigen er ganske løs og skal var litt klissete. Valgte å tilsette litt ekstra mel.
Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve på et lunt sted i 45 – 60 minutter.

Kjelve så deigen ut på et godt melet underlag til ca 1 cm tykkelse og stikk ut muffinsen med et glass eller en cookie cutter.

Legg de over på et stekebrett hvor du har strødd over grovt maismel (polenta) i et tynt lag.
(Jeg valgt å bruke strøbrød, men kan godt bruke ekstra mel. Det er for at deigen ikke skal klistere seg til flaten.)
Strø maismel i et tynt lag på toppen også og la de stå i 20 – 30 minutter før du begynner å steke de.
Stek de i en panne uten smør eller fett på middels temperatur i ca 8 – 10 minutter på hver side.

Da er de klare til servering, så spis det du orker og legg resten i fryseren så fort de er avkjølt. Da er det bare å ta ut av fryseren neste gang du skal ha en og ”steke/tine” de i brødristeren.
De smaker godt med det meste av pålegg men er også helt herlige varme med bare smør.

De ble kjempe luftige og kjempe gode. Frøs ned noen, og de var like gode dagen etter:)) SKAL lages igjen:D

2 kommentarer:

  1. Semper finmix (og grovmix) er uten melk - om det skulle bli behov for det. Vi bruker omtrent bare de to.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei:) Problemet med de er at de er tilsatt mais og det tåles heller ikke. Men av de to "ondene" ser det ut til at melet med melk reagerer han ikke på i forhold til det med maisstivelse. Men takk for innspill:)

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)