Cibatta skulle det være til de som tålte gluten og det var jo såååå urettferdig fikk jeg beskjed om fra min kjære sønn. Han fikk jo aldri noen ting(?) Men skjønner jo at han vil ha det samme. Så etter noen kikk rundt på nettet ramlet jeg over denne oppskriften. Fikk desverre notert i farten hvor denne oppskriften kom fra, men er det noen som kjenner igjen teksten nedenfor skal jeg gi kreditt til den som den tilhører. Fant siden http://www.allergikokken.no/oppskriftsamling-/glutenfritt-brod/ciabatta_-glutenfri/
Må si jeg er spent på hvordan den blir og om smak og teksturen blir noe det samme som med hvetemel.
Må si jeg er spent på hvordan den blir og om smak og teksturen blir noe det samme som med hvetemel.
Dette trenger du
1/2 pakke gjær2 dl kaldt vann
4 ss rapsolje (her brukte jeg solsikkeolje)
1 ts salt
5 dl glutenfri melmiks, fin
urter som basilikum og oregano, etter smak
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i bollen til kjøkkenmaskinen
- Bland i resten av ingrediensene, og la maskinen gå til du får en jevn deig
- Skrap deigen ut i 3 deler, ha mel på hendene og form til avlange ciabattabrød på en papirkledt stekeplate
- ha melmiks over brødet
- Brødene skal heves under et kjøkkenhåndkle i 1 t
- Stekes midt i ovnen i ca 20 min på 250 C
- Avkjøles på rist
in i ovnene min var de ferdige. De var gode, men ikke helt cibatta. Prøver med surdeig neste gang
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)