1 porsjon gir ca 12 bagels
5 | dl | vann |
50 | gr | gjær |
1,5 | ss | Fiberhusk |
0,5 | dl | sirup |
2 | ss | matolje |
Ca 2,5 | ts | salt |
500 | gr | Finax glutenfritt mel mix el.. Lågproteinmix, her brukte jeg semper mix |
200 | gr | Finax Glutenfri Grov melmix |
Pensling og garnering: Sesamfrø Oppskriften er hentet fra: http://www.allergikokken.no/oppskriftsamling-/glutenfritt-brod/bagels-glutenfrie/ |
1. Løs opp gjæren og fiberhusk i fingervarmt vann 37 º, la svelle i ca 10 minutter.
2. Bland i resten av ingrediensene, men spar noe av melblandingen til utbakningen.
3. Bland deigen godt i maskinen, ca 5 minutter.
4. La deigen hvile i bollen under en klut, ca 20 minutter.
5. Del deigen deretter i 12 stykker på melet bakebord. Form bagels ved å gjøre en rulle (ca 2 cm tykk) og fest endene i sammen.
6. Legg på bakpapirskledd plate, la heve under et klede i ca 30 minutter.
7. Kok opp vann i en stor gryte. Kok hver bagel i vann ca 1 minutt på hver side, og legg så opp på platen og pynt med sesamfrø.
8. Stekes i midten av ovnen, 225 º ca 20 minutter.
9. La avkjøle på rist.
Holdt igjen litt av melet, men syns likevel at det ble i det meste laget. Men resultatet ble meget bra, men leste feil av oppskriften og brukte 500 gr grov i tillegg, ser nå at det skulle bare ha vært 200! Snakk om... men holdt av litt men skal nok holde meg helt til oppskriften neste gang:D
Tips: Går fint å fryse.
2. Bland i resten av ingrediensene, men spar noe av melblandingen til utbakningen.
3. Bland deigen godt i maskinen, ca 5 minutter.
4. La deigen hvile i bollen under en klut, ca 20 minutter.
5. Del deigen deretter i 12 stykker på melet bakebord. Form bagels ved å gjøre en rulle (ca 2 cm tykk) og fest endene i sammen.
6. Legg på bakpapirskledd plate, la heve under et klede i ca 30 minutter.
7. Kok opp vann i en stor gryte. Kok hver bagel i vann ca 1 minutt på hver side, og legg så opp på platen og pynt med sesamfrø.
8. Stekes i midten av ovnen, 225 º ca 20 minutter.
9. La avkjøle på rist.
Holdt igjen litt av melet, men syns likevel at det ble i det meste laget. Men resultatet ble meget bra, men leste feil av oppskriften og brukte 500 gr grov i tillegg, ser nå at det skulle bare ha vært 200! Snakk om... men holdt av litt men skal nok holde meg helt til oppskriften neste gang:D
Tips: Går fint å fryse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)