søndag 18. november 2012

Krumkaker uten gluten, egg og melk

Julen nærmer seg raskt. Var på årets første innkjøp av gaver. Fant ut at vi nesten ikke har helger igjen så vi måtte bare begynne. Uheldigvis er snøen regnet bort så julestemningen uteblir, men julen kommer da likevel. Så tenkte jeg skulle begynne sånn smått med julebaksten. Her får dere en oppskrift på krumkaker.
Vel husk å se på mengden, her ble det plutselig dobbel oppskrift da noen (les meg) blingset med hel og halv dl.

 


Krumkaker uten gluten, egg og melk

Du trenger:
 
150 g blått soft soya smør
1,5 dl toro glutenfri fin kakemiks
1,5 dl potetmel
1 dl sukker
1/2 dl soyamelk
1/2 dl vann
 
Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt. Ha i melk og vann. Sikt deretter potetmel og hvetemel, rør deigen og la den hvile en stund (ca. 30 min.) før kakene stekes.

Justerte litt underveis. Blir deigen fro fast etter den har vært i kjøleskapet justerer du med litt vann.

Bruk en spiseskje pr.kake i krumkakejern

Rull krumkakene eller legg de over et glass eller kopp for å forme små kopper som man kan fylle med f.eks iskrem eller multekrem.

Oppbevar krumkakene på et tørt sted i en tett kakeboks.


Denne oppskriften er tatt utgangspunkt i denne oppskriften.

Den herlige to etasjes boksen ble kjøpt hos Åhlens. To i en boks:)
 


 

2 kommentarer:

  1. Så flotte de så ut! Flott blogg :-) Jammen skal jeg prøve disse! Takk, Vibeke

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det. Som det står blir den for løs, mere mel for fast mere vann, men se det ann etter den har vært i kjøleskapet:)) Lykke til med bakingen og ei riktig god før julstid:DD

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)