torsdag 20. september 2012

Nydelige vaniljekjeks

Kom over denne oppskriften da jeg var på nettsufing. De var uten egg og jeg laget meg en kopi av oppskriften. Smøret ble byttet ut med blå soft flora og melet med lys toro kakemiks. Valgte å tilsette 30 g mere mel enn oppskriften og her er bildet av de som ble unngått å spist opp i runde en.
Jeg delte opp rullen i to og del to ligger enda i kjøleskapet. Du kan også fryse ned en rull og ta opp når du får lyst på nye kjeks. Eller du kan pakke de i en luftett beholder og spise med jevne mellom rom:)



 

 

Vaniljekjeks, ca. 30 stk

 
Du trenger:
 
150 gram mykt smør (blå soft flora)
70 gram sukker
1 dl lys sirup
2 ss vaniljesukker
280 gram mel (Toro kakemix)
1-2 plater kokesjokolade til pynting (mørk, melkefri sjokolade)
 
Slik gjør du:
 
Smør og sukker røres hvitt. Ha så i sirup og bland videre. Så skal det tørre i deigen. Form deretter til en pølse som du legger i kjøleskapet i ca. 30 min.
 
Skjær i 0,5 cm tykke biter og legg på et bakepapir.
 
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 min. La de avkjøles på en rist.

Når de er kalde smelter du sjokolade enten i micro eller ved vannbad. Bruk en skje og bre utover sjokoladen på kjeksene. Pynt med valgfri pynt.
Sett i kjøleskap slik at sjokoladen får stivnet før du legger de i en tett kakeboks.
 
Oppbevar gjerne boksen kjølig.

 

 

 
Oppskrift er funnet her

2 kommentarer:

  1. Hei

    mener jeg la inn et spørsmål, men finner det ikke igjen :)

    Foretrekker du blå Soft i stedet for Melange u/smør? I så fall hvorfor?

    Tusen takk for svar.

    Hilsen
    Cathrine

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Cathrine. Jeg har som regel alltid blå soft i kjøleskapet, og derfor har det blitt til at jeg har brukt den mest. Det er ikke alltid de har melange uten melk og salt på butikken heller så det har bare blitt slik:) Men har begynt å bruke mere melange ute melk i det siste. Bruker som regel en type til jeg misslykker, da må jeg forandre:D Håper det var et greit svar:D

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)