Glutenfrie havrerundstykker
Du trenger:
500g glutenfritt mel. Denne gangen brukte jeg toro glutenfri lys melblanding)
250g Bjørn glutenfri havregryn
9 dl vann
50g gjær
1 dl olivenolje/eventuelt smør
1 ts havsalt
1 ts bakepulver
3ss fiberhusk
Slik gjør du:
Vann (37-40grader), og gjær oppløses, ha så i fiberhusk. Bland godt med en gaffel/skje. La stå i 5-10 minutter.
Bland det tørre i maskinen. Her går det i Kenwood Major.
Ha så i vann blandingen.
Kjør i maskina i 5 - 7 min. Olje has i mot slutten
Bruk gjerne en isskje med utløser knapp og ha i muffins former. (Se tips lengre ned)
Heves i 30 - 45 min. Ha gjerne over litt sesamfrø, valmuefrø eller havregryn til pynt.
Stek på 180 grader i 35 - 45min midt i ovnen. Bruker du f.eks semper mix får de mere farge enn mel uten melk. Men de smaker like godt fordi:)
Tips:
Det hjalp ikke å smøre papir formene, papiret satt fast! Men hvor jeg brukte silikon former gikk det helt fint. Bruker du en isskje med utløser trenger du ikke former og du slipper papir i maten.
Denne kan du bestille her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)