fredag 21. september 2012

Ovnsbakt mandellaks med sandefjorsmør

Deilig middag: Mandellaks med agurk salat og sandefjorsmørsaus. Fulgt av potetstappe og revet gulrot. Mmmm enkelt og godt.

Denne middage ble laget i forrige uke, men det var litt å skrive, så oppskriften kommer først nå=)

 

Laks:

 
Til fisken trenger du:
 
1 filet pr person
Mandelflak
olje
salt og pepper
 
Ha fisken i en aluminiumsform, pensle med litt olje. Ha over salt og pepper og mandler.
180 grader i 20 min.
 
 

Sandefjord saus:


Til sausen trenger du:

0,5 dl kremfløte (alpro soya) men her går jeg for matfløten..
4 ss hakket bladpersille (vanskelig å finne derfor estragon selv om dette ikke blir helt det samme...
 200 g godt smør(blå flora)
 Saften av en sitron
 salt og hvitpepper

 
 Kok opp fløte og la det koke litt inn, ca fem minutter.
Ta av varmen.
Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og ha i den finhakkede persillen. Oppskriften sier at du skal ha saften av en sitron. Sausen skal være syrlig, men pass på at det ikke blir for mye. Kanskje holder det med litt mindre sitronsaft enn fra en hel stor saftig sitron.
 Sausen blir ganske avkjølt når du pisker inn smøret, så det er mulig du vil varme den litt opp igjen før servering. Om du skal varme den opp igjen, må du passe på at den ikke får koke helt opp.






 

Potetstappe:

Du trenger:
 
8-10 poteter dampes (Kan godt bruke rester)
Melk (soya)
Smør(blå soft flora)
 
Kok ferdig, slå avvannet. Ha i litt melk og mos. Ha i litt smør og salt tilslutt. Form som du vil.
 
 
 

Agurksalat:

 
Du trenger:
 
1  agurk
0,5 dl edikk
1 ss sukker
0,5 dl vann
salt
hvit pepper
 
Del agurken med en ostehøvel. Ha over blandingen og sett kaldt mens du lager resten.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)