Du trenger:
1 stk hakket løk
1 båt hakket hvitløk
1 ss olivenolje
400 g godt moden tomat
2 stk hønsebuljongterning
5 dl vann
1 dl matfløte (melkefri) (Fant ikke noe i dag så det ble uten)
½ ts salt
pepper
1 boks med hakket tomater (390g Eldorado)
I tillegg ved behov:
*Kokte egg
*Makaroni
*Røkt skinke
*Fiskeboller m.m
Slik gjør du:
Fjern skinnet på tomatene ved å koke opp vann i en stor kjele. Legg tomatene i vannet og la de trekke med et par minutter til skinnet sprekker og ta tomatene opp. Det er da lett å dra skinnet av. (Orker du ikke dette kjøper du ferdig hakket tomat på boks:))
Stek finhakket løk og hvitløk i olje i en kjele til den blir blank. Hakk tomatene, og legg i kjelen sammen med buljongterninger (du kan bruke den typen buljong du selv måtte ønske).
Ha i vann (og fløte) og smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser hvis du ønsker en jevn suppe. Tilsett litt mer væske om suppen blir for tykk.
Ha i vann (og fløte) og smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser hvis du ønsker en jevn suppe. Tilsett litt mer væske om suppen blir for tykk.
Tips: Du kan også tilsette makaroni, egg, skinke, fiskeboller i suppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)