tirsdag 18. september 2012

John Olivers hurtige pølsepasta gryte

Å lage mat kan vist være smittsomt:) Gutten min på 7 år ville gjerne lage mat i dag, det hadde han allerede bestemt seg for i går. Og siden vi alikevel måtte innom butikken, måtte jeg høre om vi hadde det han trengte.  Han var svært hemmelighetsfull, men kunne etterhvert fortelle meg hva han mente vi trengte. 
 
Han bestemt seg for pasta, da det var lenge siden vi hadde hatt det?? Pølsetroll et pr dager siden...
Vel det var iallefall noen pølserester som kunne ha trengt å få slippe å være i kjøleskapet.
Gutten er ømfintelig for tomater, men har ikke hatt utslett på en stund så han ville så gjerne prøve. Så da er det vel bare å prøv da?
(Ser ut til å gå bra med god vasking etter maten og litt krem)
Hvor var vi, jo middagsmaten. Han fant et glass med dolmio og mente at da var alt greit.
Dette er jo en super fin start for en som har bestemt seg for å bli kokk eller baker:) Så her har dere:
 
 
 

John Olivers hurtige pølsepasta gryte

 
 


Du trenger:
Fusilli, her glutenfri ca. 100g pr person
1 glass dolmio, her med ekstra hvitløk
1 stk pølse pr. person vi 5.
Revet ost
Hakket basilikum til pynt.
Olivenolje
 
 
Slik gjør du:
Kok opp vann med salt. Ha i pastaen og kok i 9 min.
Ha over pastasusen i en stekepanne eller kasserolle. Kok opp, la putre i 4-5 min, ha så i pølsebitene. Dra litt unna plata, men hold varm.
 
Ha pastaen i et dørslag og ha kaldt vann for å stoppe kokeprossesen. Drypp over litt olivenolje. Dette has igjen over i sausen.
 
Pynt med hakket basilikum. Sett frem revet ost til.
 
En rask og enkel middag:)
 
Han fikk litt hjelp underveis, men han var utrolig flink. Nå vil hun på 10 lage middag neste tirsdag. Kanskje skal tirsdager bli barnas middags dag??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)