torsdag 4. oktober 2012

Hjemmelaget fiskeboller

Her kommer innsalget om fiskeboller, noe mangelfullt men her er de og farlig gode ble de også. Så skulle jeg til byen og kjøpe hyse. TOMT!! får ikke mere før tirsdag:( Så gikk litt tom. Men dette skal lages pg lages mye av. Halleluja hvor godt det er med fisk:))
 
 
 

Hjemmelaget fiskeboller



Du trenger:
500 g hyse, (flyndre og steinbit går også fint. Også sei. MEN må ikke ha vært fryst!!)
2 ts salt
3 dl soya matfløte, her kan du bruke vanlig matfløte/melk
1 ss potetmel
1,25 ts revet muskat
(litt pepper)

Slik gjør du:


Slik lager du fiskefarse:
Fisken og melken/fløten kan gåt få stå ti min i fryseren. Knivne til food prossesoren kan du å legge dit.
Del opp fiskefileen og kjør de med salt. Dess seigere deigen blir jo finere blir fiskefarsen. (Jeg kjørte til deigen samlet seg i en ball og så bra fin most ut.)

Spe så forsiktig med melk, være forsiktig og påse at melken blandes godt inn i mellom hver omgang.

Tilsett muskatt potemel og eventuelt annet krydder. Rør inn dette.

Dette er akkurat som fiskekakene, men så skal du.......

Slik lager du Fiskeboller:


*Kok opp en kjele med vann og fiskebuljong.
*Bruk en skje som du har i kaldt vann som du former farsen til boller med.
*Legg bollene ned i vannet og la de trekke i 5-10 min.
*Gjem kokekraften og bruk den i hvit sausen.


Så lager du hvit saus:
Smelt 2ss smør (blå soft flora) og ha så i 2ss mel (jeg brukte jyttemel blå) Når dette er blandet sammen sper du med melk (her soya usøtet) og fiskevannet til du får ønsket tykkelse. Ha i vannet/melken i omganger, gjerne la det koke opp innimellom.
Ha i salt og pepper. Jeg liker smaken av litt karry i min saus.

Serveres med kokte poteter, litt bacon og gulrot.



Fiskeboller
  • Kok opp en kjele med fiskebuljong.
  • Form farsen til boller med en spiseskje og legg dem ned i kraften. La dem trekke i 5-10 minutter.
  • Kokekraften kan brukes til saus.


9 kommentarer:

  1. Jeg har nettopp fått beskjed om å prøve meg på et kosthold uten melk og egg, og jeg priser meg LYKKELIG over å ha kommet over bloggen din!! Mye inspirasjon, kjenner man ikke helt ser lyset i tunnelen de første ukene. :)

    SvarSlett
  2. Så flott at du liker bloggen min.
    Det skjønner jeg godt. Har vært en berg og dalbane for meg å, men ikke gi opp! Det finnes masse godt for oss også:) Selv om det er litt mer arbeid, er det helt klart verdt det. Ja til god mat og en god mage;)
    Er det noe du lurer på må du bare spørre, så skal jeg hjelpe med det jeg får til.

    SvarSlett
  3. Her tåles ikke soya, Hvordan tror du det blir å bruke rismelk/fløte ?

    MVH Kine E K

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Kine. Du kan prøve rismelk, men den er mere flytende. Tåles erlet? Risfløte har jeg ikke vært borti. Må nesten prøve seg litt frem, umulig er det ikke;) Men blir kanskje fyldigere i smak med fløten i forhold til melk?

      Slett
  4. Hei, hvorfor må ikke fisken ha vært fryst? MVH Julie

    SvarSlett
    Svar
    1. hei Julie. Da blir fisken så vassen og den holder ikke like godt på formen. Kan være heldig, men anbefales ikke. (Har prøvd) mvh, Mona

      Slett
  5. Utrolig bra blogg dette. Men jeg brukte kun frossen fisk til seikakene og de ble perfekte. Siden jeg får fisk billig og har jobbet med fiskeforedling før.Men så lager jeg mat til min sønn som ikke tåler egg og melk. Si dine oppsrifter er midt i blinken

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra da😊 Har vært litt lite aktivitet her etter jeg fikk problemer med opplastninger av bilder.

      Slett
    2. Jo jeg hadde litt ekstra med potetmel,men jeg er enig at hyse og torsk er best,helst fersk da.Godt nytt år.Men seikakee ble vedig brae.

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)