onsdag 3. oktober 2012

Hjemmelagde fiskekaker uten egg, gluten og melk

Noe jeg har savnet er fiskeboller og fiskepudding. Dette har jeg måtte holdt meg bort i fra pga av melk og har jeg funnet uten har de hatt egg i seg.... Så det har gått en lang stund siden sist. Prøvde meg på en oppskrift tidligere, men ble kjempe skuffa:( Var sikkelig æsj.

Tenkte at et enkelt søk på internett ville gi meg maaaange treff, men der ble jeg skuffet. Her var det ikke mange oppskrifter å velge mellom. Jeg la 4 til favoritter, men det meste var kjøpte boller og hjemmelaget saus.

Tilslutt endte jeg opp med ei oppskrift fra godfisk.no, for dette kan de tenker jeg. Og her er den mer eller mindre som den var der. Jeg byttet ut melken med soya cousin fra naturli og vips nam nam nam. Og fisken jeg endte opp med var hyse. Spørs om jeg må innom å kjøpe mere og steke opp et sikkelig lager. Fikk litt blod på tann kjenner jeg.


Så skal du prøve noe nytt, hvorfor ikke lær deg ekte norsk tradisjonsmat:) Sikkelig digg!!

Hjemmelagde fiskeboller uten egg og melk

 




 
 
Du trenger:
 
500 g hyse, (flyndre og steinbit går også fint. Også sei. MEN må ikke ha vært fryst!!)
2 ts salt
3 dl soya matfløte, her kan du bruke vanlig matfløte/melk
1 ss potetmel
1,25 ts revet muskat
(litt pepper)
 
 

Slik gjør du: 


Slik lager du fiskefarse:
Fisken og melken/fløten kan gåt få stå ti min i fryseren. Knivne til food prossesoren kan du å legge dit.
Del opp fiskefileen og kjør de med salt.  Dess seigere deigen blir jo finere blir fiskefarsen. (Jeg kjørte til deigen samlet seg i en ball og så bra fin most ut.)

Spe så forsiktig med melk, være forsiktig og påse at melken blandes godt inn i mellom hver omgang.

Tilsett muskatt potemel og eventuelt annet krydder. Rør inn dette.

Nå har du fiskefarse som er melkefri, glutenfri og uten egg. Over til middagsmaten.
Jeg lagde to fiskefarser.

Med den første lagde jeg fiskekaker og den andre fiskeboller.

 

Slik lager du fiskekaker:

Hvis deigen er litt løs og spe på med mere potetmel.

Ta frem stekepannen og ha i 1 ss smør (flora blå soft, melkefri), form fiskekakene.

Her brukte jeg ei spiseskje som jeg hadde i kaldt vann og la på panna. Så brukte jeg baksiden av skjeen til å forme utover kaken slik jeg ville ha den. Snu når undersiden er gylden og gjør det samme på igjen.
Få den flat med baksiden av skjeia:)
Hvordan  du lager fiskeboller får du i morgen.

Fiskekaker servert med gulrotstuing og koke poteter:)
 
God opplæring fikk jeg HER og dette skal gjøres igjen. Dette slo knock out på kjøpa fiskekakene, så nå er jeg spente på fiskebollene.


6 kommentarer:

  1. Denne skal prøves i morgen:-) men hvordan lager du gulrotstuing? Er den også uten egg og melk? Kine

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Selvsagt uten, søk opp gulrotstuing så får du frem oppskriften. Lykke til, kjempe godt med hjemmelaget.

      Slett
  2. Nydelig gode!!! Tusen takk for SUPER oppskrift!

    SvarSlett
  3. Hei ;) Soya cousin hvor får man kjøpt det ...har et barnebarn som ikke tåler melk

    SvarSlett
  4. Hei:) har fått tak i det på rema eller Coop xtra:)

    SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)