onsdag 12. januar 2011

Ris med kjøttdeig, fetaost og spinat

Jeg hadde kjøpt inn masse kylling kjøttdeig, men var helt tom for ideer. What to do??? Så vandret jeg inn på matprat.no og endte opp med en variant av denne: 

 

 

Fant denne oppskriften på matprat.no

Kjøttdeig, spinat og fetaost

Ingredienser

  • 400 g kylling kjøttdeig
  • 2 stk små løk
  • 2 ss olje
  • 1 pk frisk spinat
  • 4 dl hurtigris
  • 7 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • ca. 100 g fetaost
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Hakk løken og stek den i olje i en gryte. Ha i kjøttdeigen, og smuldre den med en gaffel. La det hele bli fint brunt.

2. Bland i risen. Slå på vann og buljong, tilsett krydder og la det hele koke i ca. 4 minutter under lokk til risen er nesten ferdig. Tilsett så spinaten det siste minuttet av koketiden. Dersom du bruker fersk spinat, må denne vaskes og renses først.

3. Smuldre fetaost med en gaffel, og tilsett dette i gryta like før servering.

Men siden ikke hadde hurtigris, brukte jeg vanlig. Den ble litt overkokt. Hadde heller ikke paprikapulver, men brukte litt mere krydderier sammen med risen. Smakte ok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)